11 листопада 2018
Крем-брюле
Інгредієнти:
- Цукор коричневий - 70г
- Яєчні жовтки - 4 шт.
- Ваніль в стручках - 1 шт.
- Вершки 33-35% - 500 мл
Техніка приготування:
1. Розігріти духовку до 170 ° C. Вершки із зернами ванілі помістити в соусницю і розігріти. Не кип'ятити.
2. Жовтки відокремити від білків. З'єднати жовтки з цукром в чаші міксера.
3. Не сильно збити.
4. Коли вершки прогріються, додати трохи в чашу міксера і збити. Влити вершки і перемішати.
5. Суміш процідити через сито. У чайнику закип'ятити воду. На дно дека постелити рушник.
6. Розлити крем в формочки і помістити в деко.
7. Позбутися бульбашок на поверхні крему можна газовим пальником або ложкою. У деко налити окріп, так, щоб він доходив приблизно до половини висоти форм. Помістити деко в прогріту духовку і запікати крем-брюле 35-40 хвилин. Готовий крем повинен колихатися, як желе.
8. Зняти форми і помістити в холодильник на 4 години або на ніч.
9. Вийняти форми з холодильника, і посипати їх коричневим цукром. Фламбувати! Вся поверхня повинна карамелізуватися.
Для приготування використовувався Набір для крем-брюле (пальник газовий кулінарний і 4 порційних порцелянових горщики)
Смачного!